§Forumregler

Denna avdelning är avsedd för diskussioner och synpunkter rörande vår hemsida och forumet. Här finner du även "officiella" tillkännagivanden och nyheter.
Användarvisningsbild
Admin
Överbefälhavare
Inlägg: 2955
Blev medlem: 03 mar 2004 20:20
Kön: Man
Från: Stockholm
Militär Grundutb: Annat
Intresse: Jugoslaviska krigen
Ort: Stockholm
Kontakt:

§Forumregler

Inlägg av Admin » 25 feb 2007 23:11

Inledning:

Krigsforum är en samlingsplats för diskussioner kring militärhistoria och aktuella konflikter. Ett forum, i synnerhet ett som berör så pass laddade ämnen, behöver regler som måste efterföljas så att inte diskussionerna eskalerar till personangrepp. Vi vill på detta sätt öka trivseln för alla våra användare och kunna erbjuda en så trevlig diskussionsatmosfär som möjligt.

Läs noga igenom nedanstående punkter innan du aktivt deltar. Är det något du tycker är oklart så är du givetvis välkommen att kontakta oss. Det är din skyldighet som användare av denna gratistjänst att känna till, förstå och följa alla regler i detta regelverk.

Genom att registrera dig på detta forum godkänner du våra villkor och lovar att respektera de riktlinjer och regler som finns beskrivna här nedan.

[§01] Hets:
På forumet accepteras inte nedvärderande av människor på grund av etnicitet eller sexuell läggning. Även spridning av hatmaterial i form av musik och hemsidor är förbjuden. På forumet tillåts politiska diskussioner där vi försöker tillåta så öppna debatter som möjligt, men detta kräver ett stort personligt ansvarstagande. Om du inte är säker på om det du avser skriva är lämpligt så är det med stor sannolikhet inte det.

[§02] Revisionism:
Medvetna förnekelser av brott mot mänskligheten är inte tillåtna.

[§03] Personliga påhopp & Netikett:
Personangrepp tolereras ej på forumet. Använd sunt förnuft då du skriver dina inlägg. Uppträd vänligt gentemot dina meddebattörer och visa respekt för andras åsikter. Undvik kommentarer som kan uppfattas som stötande eller kränkande. Missbruk av privatmeddelandesystemet, så som att exempelvis skicka hotfulla eller ärekränkande meddelanden är något vi ser allvarligt på och kan komma att leda till avstängning.

[§04] Inlägg:

§4.1 Innehåll. Gör endast inlägg som tillför diskussionen något. Inlägg med endast smilies eller korta komiska och sarkastiska kommentarer ska undvikas då det tenderar att kväva debatten. Observera att du endast kan redigera ditt inlägg under en period av 24 timmar, därefter måste du be en moderator om hjälp med detta.

§4.2 Ämne. Håll dig till ämnet! Det är lätt att vika ifrån det ursprungliga ämnet men försök att hålla dig till vad som gäller i tråden. Var inte rädd för att starta en ny tråd för att leda konversationen vidare där. En av anledningarna är att forumet skulle riskera att bli rörigt om varje tråd innehöll ett antal olika diskussionsämnen. Det skulle dessutom missgynna sökfunktionen.

§4.3 Trådtitel. Titeln som tilldelas tråden skall vara sådan att den ger en fingervisning om vad tråden behandlar. Använd ej punkt i slutet på titeln.

§4.4 Kategori. Var noga med att skapa din tråd i korrekt kategori. Är du osäker, kontakta en moderator.

§4.5 Sökfunktion. Använd sökfunktionen innan du skapar en tråd för att fastställa att ämnet inte redan behandlats. Om en sådan tråd existerar, ställ din fråga där.

§4.6 Undvik inlägg med politiska motiv i de avdelningar avsedda för historiska ämnen. Vi är måna om att de argument och påståenden som framförs här skall präglas av objektiva ställningstaganden och kunna backas upp av pålitliga och neutrala faktakällor. Visserligen kan man ha åsikter om vad i historien som var rätt och fel, men det skall framföras på ett seriöst sätt och om källor ombedes skall seriösa sådana också kunna presenteras.

[§05] Bilder:
Lägg ej upp bilder som kan väcka anstöt, exempelvis avlidna människor, utan att först skriva en tydlig varningstext i trådtiteln. Att länka till bilden med en varningstext är att rekommendera.

[§06] Länkar:

§6.1 Länka ej till sidor av pornografiskt, rasistiskt, revisionistiskt eller piratkopierat innehåll och annat som är uppenbart förbjudet.

§6.2 Ange alltid den källa du använt dig av, vare sig det handlar om bilder eller citat, då du annars riskerar att olovligen använda annans material. Det finns dessutom fler viktiga skäl till källhänvisning, inte minst det att upphovsmakaren förtjänar uppskattning för sitt arbete och för att man ska kunna verifiera och ta ställning till hur pass tillförlitlig den framförda informationen är.

§6.3 Länka ej till diskussioner på andra forum som svar på en fråga eller diskussion. Undvik även så långt det är möjligt att hänvisa till diverse artiklar. Försök istället i första hand att själv ge ett utförligt svar i tråden. Istället för att klistra in en lång engelsk text kan man förslagsvis översätta denna och sedan hänvisa till källan. Det uppskattas av de flesta besökare. Om alla hänvisade till andra sidor skulle forumet förlora sitt syfte och diskussionerna dö ut. Istället vill vi uppmuntra till långa och livliga diskussioner på vårt eget forum. Det är trots allt därför vi är här.

[§07] Språket:

§7.1

• Vårda språket. Använd ej grova svordomar.

• Använd aldrig utländska låneord när det redan finns en inhemsk terminologi.

• Undvik ettordsmeningar och tvåradersinlägg.

• Kom ihåg att alltid börja alla meningar med stor bokstav och avsluta med punkt.

• Läs om ditt inlägg innan du skickar iväg det.

• Överdriv inte användandet av utropstecken.

• Plottra inte ner ditt inlägg med en massa smilies. Det ser inte bra ut och ger ett oseriöst intryck. Lagom är alltid bäst.

• Stor vikt ska alltid tas till ett korrekt val av ord och formuleringar.

• Undvik trendiga ord och uttryck (så kallad fjortissvenska) i stil med "fett coolt".

• Undvik förkortningar. Exempel är "va" (istället för var), "iofs" (istället för i och för sig) och så vidare.

• Skriv inte med stora bokstäver. Det blir svårare att läsa och retar upp folk i onödan.

• Undvik särskrivningar.

• Använd inte punkter i trådtiteln.

Alla felstavar vi då och då, det är givetvis mänskligt, men vi förväntar oss att skribenten gör sitt bästa. Det skrivna ordet är trots allt vårt enda sätt att kommunicera på forumet och därför är det av stor vikt att kvaliteten är hög.

§7.2 Endast svenska, danska och norska är tillåtna språk på forumet. Engelska får självfallet citeras om så behövs men får inte användas som diskussionsspråk.

[§08] Hobbymodererande:
Det finns en rapporteringsfunktionen (en ikon i form av ett utropstecken som syns i varje inlägg) på forumet där du enkelt kan kontakta en moderator vid regelöverträdelse. Genom att använda denna slipper vi onödigt tjafs och dålig stämning medlemmar emellan. Moderatorerna har de verktyg som krävs för att lösa eventuella problematiska situationer som kan uppstå.

[§09] Respektera besluten:
Respektera moderatorernas beslut. Har du fått en varning, en tråd har låsts eller en vän till dig fått sitt konto avstängt, kommer det inte bli bättre av att du drar igång en diskussion med anledning att ifrågasätta besluten. Är du missnöjd med moderatorernas beslut så kontakta oss via mail: info@krigsforum.se eller skicka ett PM till en moderator, alternativt administratör.

[§10] Signaturer & Avatarer:
Följande regler gäller för signaturer på Krigsforum:
1.) Inga smilies eller bilder får användas.
2.) Ingen textförstoring eller förminskning.
3.) Inga länkar eller reklam.
4.) Inga politiska slagord.
5.) Inget som bryter mot forumets övriga regler.
6.) Endast Svenska, Norska, Danska, Finska, Engelska och Latin får användas.
7.) Inga färger eller förvrängning av texten (kursivering är dock tillåten).

Om signaturen strider mot någon av dessa punkter riskerar man förlora rätten att använda en signatur. Vid allvarligare övertramp stängs användarkontot av. Om något är oklart eller om du är osäker, fråga en moderator först. Max 150 tecken kan användas. Observera att denna funktion är frivillig.

En "avatar" är den bild som syns i dina inlägg och som alla användare kan använda sig av. Efter 100 inlägg har du rätt till en personlig avatar. En sådan önskas med fördel i följande tråd: viewtopic.php?f=20&t=5045. Använd ej andra medlemmars personliga avatarer.

[§11] Konton & Registrering:
Det är inte tillåtet att använda sig av mer än ett användarkonto. Om du vill öppna ett nytt konto kontakta först administratören så denne kan inaktivera det gamla kontot först.

§11.1 Se till att välja ett lämpligt användarnamn och med lämpligt menas ett som inte strider mot någon lag, forumregel eller kan anses vara stötande. Vad som är ett olämpligt användarnamn avgörs i slutänden av moderatorerna och det kan därför vara bra att rådfråga någon av dessa via mail om du är osäker på vad som är ett lämpligt respektive olämpligt användarnamn.

Var och en ansvarar själv för det användarnamn man väljer att använda sig utav. Det är rekommenderat att inte använda sitt riktiga namn eller lämna ut personuppgifter eller annan personlig information om sig själv. Om du ändå väljer att göra detta, tänk på vad du skriver och se till att du i efterhand kan stå för det du skrivit. Räkna med att debatter kan uppstå kring dig som användare och den information du bidrar med. Kom ihåg att du själv ansvarar för den information du delger andra på forumet.

§11.2 Ett krav för registrering är att registreringsadressen kan kopplas till känd internetleverantör. Att registrera sig via proxy eller andra "dolda" adresser godkänns inte.

[§12] Glorifiering:
Det är inte tillåtet att hylla eller att glorifiera krigsförbrytare.

[§13] Överklagan:
Vid permanent avstängning har du rätt att överklaga. Skicka ett mail till: info@krigsforum.se där du förklarar varför avstängningen bör hävas eller ändras till en tidsbestämd sådan. Se till att ha goda skäl annars riskerar överklagan att lämnas obehandlad. Överklagan §13 kan ej tillämpas vid temporär tidsbestämd avstängning.

Alla forumavstängningar annonseras i en särskild tråd. Där meddelas användarnamn, avstängningsperiod, samt anledning till avstängning.

[§14] Åldersgräns:
Åldersgränsen på detta diskussionsforum är 15 år. För det första förekommer på forumet bilder av stark grafisk natur, och för det andra finns risken att yngre individer inte besitter den mognad som krävs för att delta i forumets diskussioner. Detta forum är skapat för historieintresserade, professionella som amatörer, men en viss grad av kunskap är ändå önskvärd. Krigsforum eftersträvar och förväntar sig en hög kvalitetsnivå på inlägg och frågeställningar även från nybörjare. Krigsforum är inte ett forum för individer intresserade av enbart krigsspel eller allmänt "chattande". Krigsforum reserverar sig rätten att stänga av de medlemmar som inte anses "mogna" nog att delta i diskussionerna, som med stor sannolikhet ej har åldern inne eller som inte anses ha något meningsfullt att bidra med.

[§15] Promotion:
Det är ej tillåtet att på forumet göra upprepad reklam för egen eller annans hemsida. Det anses okej att uppmärksamma forumets medlemmar en gång om sidan är av relevans, men att lyfta en tråd återupprepade gånger anses som spam och bryter mot god sed.

Övriga Villkor:

Äganderätten av innehållet på forumet

Dina ord är dina egna. De inlägg du gör är ett resultat av dina egna erfarenheter, upplevelser och kunskaper. All information du förmedlar på forumet äger du rätten till. Genom att registrera dig på Krigsforum ger du Krigsforum fullständiga rättigheter att vidarebefodra, sätta i tryck, citera eller på annat sätt använda informationen du frivilligt delat med dig av på forumet, utan kompensation eller övervägande. Du äger informationen, och bär därför själv även allt ansvar för det du skriver på forumet. Krigsforum tar inget som helst ansvar för information den enskilde användaren förmedlar. Krigsforum är i och med användarens registrering på forumet automatiskt beviljad rätten att använda informationen för sina egna ändamål som Krigsforum eller dess agenter och samarbetspartner önskar.

Som ägare av inläggen är du ensam ansvarig för att avgöra om informationen du förmedlar är upphovsrättsskyddad eller ägd av enskild individ, annan än dig själv. Upphovsman till inlägget är ensam ansvarig om tvist skulle uppstå vad gäller upphovsrättslagen.

Det är inte tillåtet att använda sig av det material, så som inlägg och bilder som finns på Krigsforum utan tillstånd. Citeras text från detta forum på annan sida än denna skall alltid en källhänvisning till Krigsforum infogas.

Av tekniska skäl kan ett användarkonto ej raderas vid begäran. Dock kan man få sitt konto inaktiverat om så önskas. Ett inaktiverat konto kan eventuellt öppnas upp igen om så önskas.

Varningar & avstängningar

Överträdelse mot någon av ovanstående regler kan leda till en varning eller avstängning från forumet. Normalt utdelas en varning innan avstängning, men detta är helt beroende på regelbrottets karaktär och omfattning. Om vi så anser lämpligt kommer vi att varna eller stänga av en användare även om denne inte brutit mot någon av ovanstående regler och bestämmelser. Om förseelsen är grov gör vi en abuse-anmälan till användarens internetleverantör och/eller vidtar rättsliga åtgärder. Vi reserverar oss rättigheten att avslöja användarens identitet (och/eller all övrig information vi har om användaren) om vi anser det vara befogat på grund av användarens aktivitet på Krigsforum.

Moderatorer och inlägg

Krigsforums moderatorer har rätt att som de själva önskar, utan förvarning radera, redigera eller flytta inlägg.

Ändringar i användarvillkor och regler

Det kan hända att Krigsforum behöver uppdatera och göra ändringar i användarvillkoren och reglerna. Krigsforum reserverar sig rätten att genomföra dessa ändringar utan förvarning.
All that is necessary for evil to triumph is for good men to do nothing

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster