Spanjorerna på östfronten

Här diskuteras allt det som berör Andra världskriget i allmänhet.
Skriv svar
Användarvisningsbild
Trismegistus
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 2740
Blev medlem: 16 dec 2005 20:27
Från: Västmanland
Militär Grundutb: Luftvärnet
Intresse: Samlande
Ort: Västerås
Kontakt:

Spanjorerna på östfronten

Inlägg av Trismegistus » 19 jun 2015 15:52

Bland dokument från Heeresgruppe Mitte hittade jag denna notis som är ett utdrag ur ett brev från adjutanten i 221. Sicherungs-Division, vilken även var förbindelseofficer hos 250. Infanterie-Division - den spanska frivillig-divisionen, mer känd under namnet División Azul. Jag har tidigare under dagen läst en del om hur måttligt imponerade tyskarna var av de franska frivilliga på östfronten, men de framstår ändå som en elitstyrka jämfört med spanjorerna i División Azul. :)
Enligt spansk uppfattning är hästskötsel moderna bekvämligheter, utfodring av hästarna ej nödvändigt. Av nya seldon tillverkar man bälten och hängslen. Gasmaskbehållarna används ofta som kaffebehållare och av gasmaskerna tillverkar man skyddsglasögon mot damm och bilglasögon.

Har spanjorerna liktornar, då skär de motsvarande hål i skor eller stövlar så att de inte trycker. Gevär säljs gång på gång, nya cyklar blir bortkastade då det är för långtråkigt att laga punkteringar. MG-34:an blir ofta hopsatt med hjälp av en hammare och överblivna delar grävs ner.

Allt kvinnligt betraktar dom som lovligt byte. I Godno hade man orgier med judinnor, vilka även togs med i fordonen. Den tyska sambandsstaben har resignerat och låter det vara.
250 span div_wm.jpg

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster